Izvajamo dela na Zavodu za gluhe in naglušne, Ljubljana

11. okt. 2023
Naročnika Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana sta podjetju VG5 d.o.o. zaupala izvajanje prenove, dozidave in nadzidave kompleksa Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana na Vojkovi cesti 74 v Ljubljani.

Podjetje VG5 d.o.o. se ponovno vrača na že poznani teren saj smo v letu 2018 izvajali dozidavo in rekonstrukcijo. Sedaj bomo za naročnika dozidali objekt, v katerem so prostori zdravstvene enote. V pritličju je predvidenih 5 sob za obravnavo, arhiv, prostor za čistila in hodnik s čakalnico. V nadstropju sta predvidena 2 prostora za pisarne, 2 prostora za fizioterapije in telovadni prostor za individualno obravnavo. Objekt bo pridobil tudi dvigalo. Konstrukcija objekta bo lesena, izgled pa isti kot že obstoječ objekt, ki smo ga leta 2019 uspešno končali.

Na drugi strani kompleksa Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana bomo prenovili kuhinjo in njej dozidali jedilnico ter rastlinjak. Prizidava bo pritlične in lesene lahke gradnje z ravno delno pohodno streho. V sklopu prizidave bomo preuredili tudi prostore v neposredni bližini prizidave (kuhinja in učilnica).

Poleg tega je del projekta tudi prenova kanalizacije ter zunanja in prometna ureditev, pri kateri bomo povečali površino parkirišča ter tako pridobili dodatna parkirna mesta, predvsem pa izboljšali prometno pretočnost.

Projektanti:

- EUTRIP d.o.o.

- Arrea d.o.o.

- Standard d.o.o.

Top